OSAVI Inulin from Chicory Root
Maisto produktas milteliais
Jei norite palaikyti tinkamą virškinimą ir sumažinti vidurių užkietėjimą, pasinaudokite inulinu, kuris yra natūraliai daržovėse ir vaisiuose esantis pluoštas, turintis teigiamą poveikį virškinamojo trakto veiklai. Inulinas taip pat palaiko tinkamą gliukozės ir cholesterolio kiekį kraujyje bei didina sotumo jausmą, o tai naudinga metant svorį.
Inulino yra apie 36 000 augalų rūšių, o cikorijos šaknys yra turtingiausias jo šaltinis. Inulinas yra tirpių skaidulų rūšis. Jis priklauso fruktanams, kurie turi prebiotinį poveikį, maitindami gerąsias bakterijas mūsų žarnyne. Žarnyno bakterijos naudoja inuliną, kad gamintų trumpos grandinės riebalų rūgštis, kurios maitina žarnyno ląsteles ir todėl turi daug naudos mūsų organizmui. Inulinas padeda atlaisvinti išmatų masę, todėl padažnina tuštinimąsi ir reguliuoja žarnyno darbą. Tai sumažina vidurių užkietėjimo riziką, nes pagerina virškinimą. Jis palaiko normalią storosios žarnos gleivinės būklę, nes sutrumpina potencialių kancerogeninių medžiagų poveikio laiką [5, 6]. Skaidulų vartojimas sumažina gliukozės kiekį, taip pat sumažina cholesterolio pasisavinimą, nes sumažėja bendras kiekis ir MTL frakcija kraujyje. Didindamas sotumo jausmą, inulinas padeda geriau kontroliuoti apetitą ir suvartojamų kalorijų kiekį, o tai palengvina lieknėjimo ir kūno riebalų mažinimo procesą [1-4]. Inulinas palaiko optimalią žarnyno mikroflorą [6,7]. Tinkama žarnyno mikroflora būtina virškinamojo trakto sveikatai ir veiklai, vitaminų K ir B gamybai, tinkamam imunitetui. Žarnyno sveikata turi įtakos savijautai ir nuotaikai.
Mūsų papilde yra FibrulineTM, labai tirpaus inulino, gaunamo iš cikorijos šaknies, turinčio daug skaidulų. Iš viso paros dozėje yra 13,5 gramų FibrulineTM – cikorijos šaknies (Cichorium intybus) pluošto, kuris suteikia 12 g inulino. Pakuotėje rasite matavimo taurelę, kuri padės išmatuoti rekomenduojamą produkto kiekį, kurį reikia suvartoti tris kartus per dieną. Produktas puikiai tirpsta tiek karštuose, tiek šaltuose gėrimuose, taip pat puikiai tinka kokteiliams ir patiekalams. Jei norite pasirūpinti savo žarnyno sveikata ir reguliariu tuštinimosi – vartokite inuliną, kuris padidins tuštinimosi dažnumą, palaikys tinkamą virškinamojo trakto veiklą ir padės palaikyti optimalų gliukozės ir cholesterolio kiekį.
Kodėl kam nors būtų naudinga papildyti inulinu?
– Cikorijos inulinas padeda palaikyti normalią žarnyno veiklą, nes padažnėja tuštinimasis.
– Padidina naudingos žarnyno mikrofloros stimuliavimą.
– Didina sotumo jausmą.
– Sutrumpina galimų kancerogenų sąlyčio su storosios žarnos gleivine laiką.
– Mažina gliukozės kiekį kraujyje.
– Mažina bendrojo cholesterolio ir MTL frakcijos kiekį kraujyje.
Kuo ypatingas inulinas?
– Sudėtyje yra FibrulineTM, labai tirpaus inulino, gaunamo iš cikorijos šaknies.
– Daug skaidulų.
– Viduje yra matavimo kaušelis.
– Puikiai tirpsta šaltuose ir šiltuose gėrimuose.
– Puikiai tinka gėrimams, kokteiliams ar valgiams.
– Švari etiketė – gaminyje nėra jokių priedų.
– Be glitimo, be laktozės, be sojų, be GMO.
Grynasis kiekis: 270g (20 kasdienių porcijų po 13,5g)
Maistinė vertė | 4,5 g | 13,5 g | 100 g |
Energetinė vertė | 38 kJ / 9 Kcal | 113 kJ / 28 Kcal | 840 kJ / 208 Kcal |
Riebalai | 0 g | 0 g | 0 g |
Iš kurių sočiųjų riebalų | 0 g | 0 g | 0 g |
Angliavandeniai | 0,4 g | 1,1 g | 8 g |
Iš kurių cukraus | 0,4 g | 1,1 g | 8 g |
Skaidulos | 4 g | 11,9 g | 88 g |
Baltymai | 0 g | 0 g | 0 g |
Druska | 0 g | 0 g | 0,2 g |
Veikliosios medžiagos | 1,5 kaušelio (4,5g) | 4,5 kaušelio (13,5g) | |
FIBRULINE™ cikorijos (Cichorium intybus) šaknų skaidulos | 4,5 g | 13,5 g | |
-iš kurio inulinas | 4 g | 12 g |
SUDEDAMOSIOS DALYS:
Skaidulos iš cikorijos (Cichorium intybus) šaknies.
Vartojimas: 1 ir ½ kaušelio (4,5 g) miltelių ištirpinkite 200 ml šilto arba šalto vandens, gerkite arba dėkite tiesiai į maistą. Vartokite tris kartus per dieną.
Gamintojas: Olivit sp. z o. o., ul. Blacharska 11, 61-006 Poznanė, Lenkija.
[1] Wang, L. et al. (2019). Inulin-type fructans supplementation improves glycemic control for the prediabetes and type 2 diabetes populations: results from a GRADE-assessed systematic review and dose-response meta-analysis of 33 randomized controlled trials. Journal of translational medicine, 17 (1), 410. https://doi.org/10.1186/s12967-019-02159-0[2] Zhuang, G., et al. (2012) Effects of inulin on the plasma lipid profile of normolipidemic and hyperlipidemic subjects: a meta-analysis of randomized controlled trials, Clinical Lipidology, 7: 2, 215-222, doi: 10.2217 / clp.12.8[3] Salmean YA ( 2017). Acute fiber supplementation with inulin-type fructans curbs appetite sensations: a randomized, double-blind, placebo-controlled study. Food & nutrition research, 61 (1), 1341808. Https://doi.org/10.1080/16546628.2017.1341808[4] Alptekin, İ. M. et al. (2022). Effects of β-glucan and inulin consumption on postprandial appetite, energy intake and food consumption in healthy females: A randomized controlled trial. Nutrition and health, 28 (3), 433–442. https://doi.org/10.1177/02601060211023256[5] Pool-Zobel BL (2005). Inulin-type fructans and reduction in colon cancer risk: review of experimental and human data. The British journal of nutrition, 93 Suppl 1, S73 – S90. https://doi.org/10.1079/bjn20041349[6] Le Bastard, Q. et al. (2020). The effects of inulin on gut microbial composition: a systematic review of evidence from human studies. European journal of clinical microbiology & infectious diseases: official publication of the European Society of Clinical Microbiology, 39 (3), 403-413. https://doi.org/10.1007/s10096-019-03721-w[7] Vandeputte, D. et al. (2017). Prebiotic inulin-type fructans induce specific changes in the human gut microbiota. Gut, 66 (11), 1968-1974. https://doi.org/10.1136/gutjnl-2016-313271
Atsiliepimai
There are no reviews yet